2018 Elfjes

Behaalde plaats: Weer smérig dik Urstuhhh #1

Dit jaar staat ons thema enerzijds in het teken van het prachtige sprookje wat wij afgelopen jaar hebben mogen meemaken. Anderzijds het moment dat wij als kind geïnspireerd werden om te gaan bouwen. Die inspiratie is terug te leiden naar één moment, naar één wagen. Als kind stonden we in 2002 langs de optocht en stonden we met open mond te kijken naar ‘De Groene Koppen Wagen’ van Zot Gefrot. 

Na al die jaren blijft het een iconische wagen die nooit is geëvenaard in zijn concept. Volgens ons nog steeds een van de mooiste wagens ooit gebouwd. Daarom brengen wij dit jaar een ode aan de wagen die vroeger zoveel indruk op ons maakte. Dat doen we door een ‘Groene Koppen Wagen‘ te maken welke geïnspireerd is op de principes van Zot Gefrot. Daarmee eren we de wagenbouwers van voorheen en willen we de jeugd opnieuw inspireren.

Elfjes zijn onmiskenbaar verbonden met sprookjes en volksverhalen, maar wist u ook dat elfjes vroeger al in carnavaleske folklore voor kwamen? 11 is het getal van de gekken, dat is algemeen bekend. Minder bekend is dat men gelooft dat je gek wordt als je door een elfje gebeten wordt. Ofwel het gekke getal 11 is afgeleid van de elfjes!

Dit alles komt samen in de slagzin: Elfjes in carnavaleske sferen, die Moeslandse sprookjes creëren”.

 

Afgeleid uit de principes van de ‘Groene koppen wagen’ van Zot Gefrot zijn kleur gebruik en kleur combinaties ontzettend belangrijk voor het creëren van de juiste sfeer en het totaal plaatje van deze wagen. Vooral dat laatste is waar dit jaar naar gestreefd wordt, een uniek carnavalesk sfeervol totaal plaatje in het Moesland!