2017 Goudzoekers

Behaalde plaats: Smérig dik Urstuhhh #1

Met deze wagen beelden wij het volledige proces van het goud mijnen uit. Eerst wordt er gezocht naar het goud, vervolgens komen de mijnwerkers en wordt het goud gedolven. Uiteindelijk komt het goud bij de smid, die er prachtige sierranden van maakt voor de baron en de sheriff.

Dit proces staat symbool voor hoe wij de jacht naar die felbegeerde eerste plaats zien. Elk jaar gaan ook wij weer op zoek naar een goed thema. Zodra we dit hebben wordt het uitgewerkt en gebouwd tot een moeswaardige wagen. Om tot slot te hopen dat dit alles resulteert in een gouden medaille!

Dit alles komt samen in de slagzin: “Mijn Moesland is GOUD waard”

Ook dit jaar komen wij weer met iets nieuws. Het onderstel is een doorsnede van de aarde ter plaatsen van een mijnschacht. De wagen bestaat uit twee lagen. Een ondergrondse laag en een bovengrondse laag.

In de ondergrondse laag, ofwel de mijn, wordt hard gewerkt om al het goud te delven. Hier wordt de grote show opgevoerd door onze leden. Verkleed als mijnwerkers zullen zij op basis van klassieke muziek in combinatie met thema muziek van Efteling attractie ‘de Baron’ de werkwijze van sneeuwwitje en de zeven dwergen uitbeelden.

Bovengronds, daar komen de poppen die het eerder genoemde zoektocht naar het goud uitbeelden. Men kijkt letterlijk tegen de doorgesneden aardkorst aan en ziet de overgang van zand en aarde naar het gras en cactussen van het wilde westen.

Wat zou een goudmijn zijn zonder goudklompjes? Daarom zullen wij een zeer speciale ‘ballenfabriek’ omdopen tot ‘goudklomp fabriek’. Er komen verschillende banen waarover goudklompjes rollen en op die manier het publiek wederom op unieke wijze te amuseren!